KRO-NCRV en Mediawater presenteren op 24 december 2020 een unieke kerstviering: De Nationale Kerstavond. Een bijzonder programma vol muzikale hoogtepunten waarin Joris Linssen, aan de hand van het aloude kerstverhaal een heel persoonlijke kerstvertelling brengt. Live vanuit de Domkerk in Utrecht op NPO 1. 

Onder het mom: ‘Als we niet met z’n allen naar de kerstnachtdienst kunnen, brengen wij de kerstnachtdienst naar jou’, brengt Joris Linssen op kerstavond een alternatieve kerstvertelling vanuit de Domkerk in Utrecht. Normaal puilen de kerken op kerstavond uit, voor veel mensen is dit een ‘heilig’ moment, het moment van bezinning en in saamhorigheid kerstliederen te zingen. Nu dat door Covid helaas niet mogelijk is zoals we dat gewend zijn wil KRO-NCRV kijkers een unieke gemeenschappelijke kerstbeleving bieden met De Nationale Kerstavond, live op NPO 1. Samen met artiesten als Iris Hond, Simone Kleinsma, Edsilia Rombley, Samantha Steenwijk en Tommie Christiaan. 

Rode draad van De Nationale Kerstavond is het bekende aloude kerstverhaal uit de Bijbel dat Joris een actuele en uitwerking geeft met een lach en traan. In zijn kerstvertelling deelt Joris Linssen persoonlijke en maatschappelijke lichtpuntjes en vergelijkt hij de kribbe met zijn wieg en die van anderen. Hij brengt Nederland ‘tezamen’ op de Kerstavond, een avond die voor ons allemaal vol zit met herkenbare, grappige familieanekdotes en mooie herinneringen. Joris reist in zijn vertelling langs hoop, troost, dromen en beloftes die we koesteren voor het komend jaar. Muzikaal en emotioneel kracht bij gezet door de mooiste kerst- en popliedjes, gezongen door een aantal van de beste artiesten van Nederland. 

De Nationale Kerstavond is een verbindende en alternatieve ‘kerstnachtviering’ waarmee we alle Nederlanders een toegankelijke en hartverwarmende ‘meezingbeleving’ in de eigen huiskamers bieden. Kortom, een actueel kerstverhaal met een moraal. Het programma wordt geproduceerd door Mediawater en wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland en het Kansfonds. 

De Nationale Kerstavond: 24 december om 22.40 uur bij KRO-NCRV op NPO 2