Kerstfeest in de Stad

Kerstfeest in de Stad

OG3NE, Jamai, Samantha Steenwijk en Wolter Kroes in Kerstfeest in de Stad 2019

Vier eerste kerstdag dit jaar samen met OG3NE, Jamai, Samantha Steenwijk en Wolter Kroes! In het maritiem historische Maassluis brengen de artiesten een mix van welbekende kerstliederen en hartverwarmende popsongs ten gehore. Door sfeervolle muziek, hoopvolle verhalen en indrukwekkende ontmoetingen besteedt ‘Kerstfeest in de Stad’ aandacht aan de geboorte van Jezus en het thema #jebentnietalleen. Het evenement is opgenomen op 8 december; de uitzending is op 25 december om 20.22 uur te zien op NPO 1.

“Ik ben ontzettend blij met deze mooie, gevarieerde line-up”, zegt Kerstfeest in de Stad-presentator Bert van Leeuwen. “Het zijn stuk voor stuk steengoede artiesten, die de bezoekers en kijkers gaan verrassen met prachtige harmonieën en aanstekelijke optredens. Er is ruimte voor een lach en een traan; voor kippenvel én voor ouderwets meezingen met kerstklassiekers.”

Ontmoeting

‘Kerstfeest in de Stad’ is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het jaarlijkse nationale kerstevenement op de Nederlandse televisie. De Eric van Tijn-band zorgt samen met OG3NE, Jamai, Samantha Steenwijk en Wolter Kroes voor de muzikale invulling. Daarnaast vertellen de artiesten over hun ontmoeting met een cliënt van het Leger des Heils. Zo trekt Wolter Kroes een dag op met de 31-jarige Melanie, die na een dakloze periode weer grip heeft op haar leven en als barista aan het werk is. 

Lichtjestocht

Tijdens het evenement vond ook een lichtjestocht plaats, waarbij inwoners van Maassluis én daarbuiten letterlijk licht door de stad verspreiden. De tocht verbindt mensen van alle leeftijden en met diverse achtergronden rond hetzelfde doel: samen tegen eenzaamheid. Ook burgemeester Edo Haan liep mee.

Kerst en eenzaamheid

De EO vraagt ook dit jaar aandacht voor eenzaamheid, met als rode draad het thema #jebentnietalleen. “Dit thema blijft urgent”, zegt Van Leeuwen. “Terwijl de kerstdagen voor veel Nederlanders in het teken staan van samenzijn met familie en vrienden, heeft niet iedereen geliefden om zich heen. Juist op die momenten is eenzaamheid extra schrijnend.”

‘Kerstfeest in de Stad’ wordt geproduceerd door Mediawater.

Bekijk hieronder alvast enkele mooie foto’s uit Maassluis. Foto’s door Dennis Maliepaard, Willem Jan de Bruin en Nathan Reinds.

Op zondag 9 december 2018 werd de eerste editie van ‘Kerstfeest in de Stad’ opgenomen! Het nationale kerstevenement kwam toen uit Rotterdam. De muzikale cast van ‘Kerstfeest in de Stad’ 2018 bestond uit: Tino Martin, Berget Lewis, Anneke van Giersbergen en Kaj van der Voort!