The Passion 2021 – Ik ben er voor jou

Op 1 april 2021 kwam The Passion vanuit Roermond. Het muzikale paasevenement op NPO 1 over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Vertrouwd, maar ook vernieuwd.

KRO-NCRV vindt het belangrijk dat dit universele verhaal over de liefde voor de ander verteld blijft worden. Het spreekt iedereen aan: jong, oud, gelovig of niet. Dit jaar stond het thema ‘ik ben er voor jou’ centraal, want juist in deze tijd is het belangrijk om naar elkaar om te kijken. 

Vertrouwd en vernieuwd

“De afgelopen editie die in het teken stond van de onzekerheid in corona-tijden, benadrukte dat Nederland behoefte heeft aan verbinding, hoop en inspiratie die dit paasevenement biedt”, aldus Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV.

Krachtig en betekenisvol

Jurjen de Groot, directeur Protestantse Kerk in Nederland: “The Passion brengt het paasverhaal over het leven en de opstanding van Jezus dichtbij miljoenen Nederlanders. Het is een modern jaarlijks ritueel geworden waarbij velen stilstaan bij waar het echt om draait in het leven. Wij zijn verheugd dat KRO-NCRV dit krachtige verhaal blijft vertellen en dragen er graag aan bij om The Passion van betekenis te laten zijn. Niet alleen op tv, maar vanaf deze editie ook in de regio: daarbij is ook een grote rol voor de kerkgemeenschappen in het hele land.”

The Passion beleeft in 2021 haar elfde editie. In voorgaande jaren was het paasspektakel te zien in onder andere Rotterdam, Leeuwarden, Enschede, Amersfoort en Dordrecht.

The Passion is een productie van Mediawater. Het programma wordt gemaakt met steun van de Protestantse Kerk in Nederland en het Kansfonds.

The Passion, donderdag 1 april om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1