Mediawater brengt het boek achter de Netflix-film The two Popes naar Nederland

Vlak na het verschijnen van deze bijzondere film op Netflix lukte het Mediawater om de rechten te acquireren van het boek waarop de film gebaseerd is. Een boek waarin nog zoveel meer te lezen valt over de wereld achter de geschiedenis waar Hopkins en Pryce zo’n indrukwekkend verhaal van hebben gemaakt. Mediawater is er trots op dat dit mooie boek nu in Nederland verschijnt!

Over welk verhaal hebben we het eigenlijk? In februari 2013 deed de conservatieve Paus Benedictus XVl een opmerkelijke aankondiging: hij wilde terugtreden. Daarmee werd hij de eerste paus sinds 700 jaar die vrijwillig zijn ambt neerlegde. Kardinalen van over de hele wereld kwamen bij elkaar om zijn opvolger te kiezen. Hun onverwachte keuze: Franciscus, de eerste niet-Europese paus in 1200 jaar. Een man die ooit danste in een tangoclub, niet van luxe houdt en een fervent voetballiefhebber is.

Waarom liep Benedictus weg uit het centrum van de macht, wetend dat zijn opvolger wellicht zijn erfenis zou verkwanselen? Hoe kon Franciscus – die gewend was om met de bus naar zijn werk te gaan in Buenos Aires – wennen aan het leven als leider van een miljard volgelingen? En als de kerk claimt dat de paus onfeilbaar is, hoe kunnen dan twee nog levende pausen het over vrijwel alles oneens zijn met elkaar?

De twee pausen vertelt de geschiedenis van twee zeer verschillende mannen, die beiden leven in het Vaticaan. McCarten weet hun beider levens te verweven tot een boeiend verhaal. Het laat iets zien van de tragische, maar ook komische situaties in het Vaticaan, en biedt ruimte aan zowel de donkere als lichte details van ‘s werelds meest ondoorzichtige, maar belangrijkste instituut.

Nadat Mediawater de rechten kocht hebben we het boek zorgvuldig laten vertalen en gezocht naar de juiste partner om het bereik te vergroten. Die hebben we gevonden in Royal Jongbloed. Ons gedeelde enthousiasme over dit inzichtgevende werk heeft geleid tot deze mooie samenwerking.

De twee pausen is op de site van onze partner Royal Jongbloed te bestellen: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/de-twee-pausen/