18 december live vanuit Leeuwarden!

Na een succesvolle eerste editie in Dordrecht, keert Scrooge Live in december 2021 terug! Mediawater produceert opnieuw een bijzonder televisiespektakel vol humor, zang en een actueel maatschappelijk thema. Tijdens de uitzending brengt een verrassende mix van bekende acteurs, cabaretiers en zangers live het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge op geheel eigen wijze tot leven. Een unieke televisie-uitzending waarmee aandacht voor kinderarmoede in Nederland wordt gevraagd. Met hulp van de kijker, hoopt Nationaal Fonds Kinderhulp zoveel mogelijk kinderen in armoede een warme start te geven in het nieuwe jaar. Scrooge Live, vanuit Leeuwarden, is zaterdagavond 18 december te zien bij MAX op NPO 1. Een heerlijk begin van de feestdagen!

Het iconische verhaal van A Christmas Carol van Charles Dickens – over Ebenezer Scrooge, een aartsgierigaard die armen en zieken veracht – is in binnen- en buitenland al vele malen verteld. Dit jaar wordt Scrooge opnieuw, door een sterrencast, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Scrooge Live zal eruitzien als een muzikale speelfilm, met een eigentijdse twist herschreven door cabaretier, acteur en schrijver Kasper van Kooten. In de editie van 2020 vertolkte hij de rol van Bob Cratchit.

Scrooge Live wordt volledig in kerstsfeer en tegen het prachtige decor van de stad Leeuwarden opgevoerd. Het verhaal wordt op muzikale wijze verteld met nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen. Kortom: een heerlijke kerstbeleving voor de hele familie!